donderdag 18 juli 2024

Handwerkclub "De Baak"

Datum: 
 donderdag 18 juli 2024
Tijdstip: 
 14.00 uur  - 16.00 uur
Locatie: 
 De Baak, Dorpsstraat 20 Halsteren

Om de veertien dagen, op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur, komt er in De Baak een enthousiast groepje dames bij elkaar om te handwerken. 

Het breien van truien, mutsen, sjaals of haken van omslagdoeken en borduren van schilderijtjes – alles is mogelijk. Daarnaast is het gezellig met een kopje koffie/thee. Het handwerk wordt verkocht tijdens braderie, Kerstmarkt en Open Kerk.

Because We Carry
En weer ging er vorige week (juni 2024) een auto vol met dekens, van formaat baby tot volwassen naar Weesp. Het was die dag een drukte van belang bij de verzamelplek: er kwamen ong. 100 inzamelaars uit heel Nederland en België om slippers, sandalen, hoedjes en petjes te brengen. Because We Carry had in korte tijd een inzameling georganiseerd, nu het de laatste tijd zo vroeg al erg heet is op Lesbos. En wij mochten de dekens vandaag brengen. Dankzij een aantal
vriendinnen en kennissen, een kringloop die zijn voorraad gul meegaf, konden we ook aardig wat voor de inzameling bijdragen!
De ontvangst was een warm bad. We stonden maar net bij de ingang, of 2 vrijwilligers kwamen al op ons af: ’waar komen jullie vandaan? O, de dekentjes uit Halsteren!’ - ze zijn bekend hier!
We horen dit van meer vrijwilligers, die ze uitgedeeld hebben, zo leuk om te horen. Iemand had een fotootje van een baby’tje, slapend op een Halsters dekentje. We praten ook met een vrijwilliger, ze is onlangs op Lesbos geweest om mee te werken. Ze vond het geweldig om te doen. Natuurlijk was het heel heftig om de mensen zien die binnenkomen, met alleen zichzelf, verder niets. Alles achterlaten, dan moet je al heel veel meegemaakt hebben. En de tekorten aan alles in het kamp. Maar wat een diepe onvergetelijke indruk op haar maakte, was de kracht van de mensen, om, ondanks de slechte omstandigheden en de grote onzekerheid voor hun toekomst en die van hun kinderen, ervoor te gaan!
Zo mooi om de enorm positieve warme sfeer mee te maken, van, met z’n allen gaan we ervoor! In 3 dagen tijd hebben ze alles gesorteerd, ingepakt en is de hele truck tot de laatste centimeter volgepakt, en afgelopen dinsdag vertrokken.
We gaan graag door met de dekentjes voor BWC: breien, haken naaien, wol, wegbrengen! Alle dames van de handwerkgroep en daaromheen, heel veel dank, de dekentjes worden en blijven enorm gewaardeerd! Iedereen die zich wil aansluiten, bij de handwerkclub of thuis, of met wol, is van harte welkom.
Voor wie geïnteresseerd is in Because We Carry en stichting bootvluchteling: Instagram#because_wecarry en www.stichtingbootvluchteling.nl
Namens de handwerkgroep, Janneke KleinJan

Er is nog plaats voor meer handwerksters, kom gerust een keertje kijken, en wees van harte welkom!
De coördinatie van de handwerkgroep is in handen van Janneke KleinJan, Plonie van Ooijen, Marina Mertens en José van Elsäcker.

Contactpersoon: Plonie van Ooijen tel. (06) 12911495

terug
 


Contact

Predikant: ds. Marina van der Zwaag-de Haan tel. (06) 23697249
e-mail: 
m.zwaaghaan@hetnet.nl

Scriba: Gea Ros-Peters
tel. (0164) 230588 / (06) 12228651
e-mail: scriba@pghnv.nl

Contactpagina ..


Agenda

Inloopmorgen

wo 17 jul 2024 om 10.00 uur

Handwerkclub "De Baak"

do 18 jul 2024 om 14.00 uur

Handwerkclub "De Baak"

do 01 aug 2024 om 14.00 uur

Ouderensoos

di 13 aug 2024 om 13.45 uur

Nieuwsbrief jongereninloop 'De Zoutfabriek'

Nieuwsbrief BW mei 2024
Nieuwsbrief BW maart 2024.


Website bijdrage

Berichten voor de website aanleveren of wijzigingen doorgeven? Mail dan naar pghanv@gmail.com


Test